Veini maitsmine on nagu palju muud siin elus: mida rohkem teadmisi, seda tähendusrikkamaks kogemus muutub. Veini joomine on kui uus huvitav ja põnev seiklus, kus peamisteks teenäitajateks on igaühe enda individuaalsus, soov katsetada ja kogeda uusi maitseelamusi. Peamine on see, et saaksid kogemuse võrra rikkamaks ning jätaksid meelde, miks antud vein maitses või mitte. Veini joomise juures on kindlasti väga oluline selle temperatuur.

Kas veini serveerimistemperatuur on oluline?

Leia veini tõeline potentsiaal valides veinile õige temperatuur. Õigel temperatuuril avalduvad paremini veini maitsed ja aroomid ning saate osaks tõelisest veinielamusest.

Siin on mõned parimad tavad veini serveerimistemperatuuri kohta veini tüübi põhjal:

  • Punaseid veine serveerige toatemperatuurist pisut jahedamana, vahemikus 15–20 °C.
  • Valgeid veine serveerige üldiselt külmkapi temperatuurist pisut soojemana, vahemikus 7–12 °C.
  • Vahuveinid ja kerged valged veinid:„Jääkülmana“, vahemikus 3–7 °C.
  • Roosad ja täidlased valged veinid:„Külmana“, vahemikus 7–12 °C.
  • Kerged ja keskmiselt täidlased punased veinid:„Jahedana“, vahemikus 12–15 °C.
  • Täidlased punased veinid:„Pisut jahedana“, vahemikus 15–20 °C.
  • Dessertveinid: Oleneb tüübist.